Natk4all: Wiskundige Ondersteuning

Er komen veel vragen over het gevraagde niveau van de wiskundige kennis bij de verschillende colleges. Per cursus varieert dit sterk. Als uitgangspunt mag je nemen, dat de natk4all cursussen een redelijke basiskennis van de universitaire wiskunde vooronderstellen. Dit geldt in het bijzonder voor (partieel) differentiëren en integreren en complexe getallen. Dit betekent dus ook dat de vwo wiskunde B-kennis sowieso als voorkennis wordt verondersteld!   Specifieke wiskundige moeilijkheden in de betreffende cursussen zullen natuurlijk wel aan de orde komen en opgefrist worden. Hiervoor bieden we bij de cursussen Quantumfysica en E&M extra wiskundige ondersteuning, voorafgaand aan de betreffende cursus (dus tussen 12.00 en 13.00 uur). Specifieke vragen hierover kun het beste even per e-mail stellen.  

Mocht je wiskunde wat zijn weggezakt, dan zijn er zijn veel wiskundeboeken in de handel die als naslagwerk kunnen dienen, om nog maar te zwijgen over het aanbod online courses en YouTube films. Drie gratis online naslagwerken waarin je de wiskundeonderwerpen die je nodig hebt (en nog veel meer) kunt vinden, zijn:  

Met name naar de eerste bron wordt in de cursussen vaak verwezen. Nogmaals: het is essentieel dat je wiskunde op een redelijk niveau is vóórdat je aan de natk4all cursus begint. Anders loop je een serieus risico om onderweg de boot te missen.